Hyr stuga hos Sportfiske Östra Silen

Stugor med fri WiFi i ensamläge med tillhörande båt för fiske.
Sjön Östra Silen är ett sportfiskeeldorado med röding, öring, gullspångslax, gädda, ål och abborre men också vitfisk.
Vattnet är kristallklart vilket gynnar de olika laxarterna. Sjön erbjuder arkipelagiskt fiske med stora vattenytor med djup neråt 40 meter, men också otaliga lugna vikar där fiske kan bedrivas oberoende av vindförhållandena.
Omgivningarna runt sjön liknar Kanadas vildmark med omväxlande skog och berg.

Sportfiske Östra Silen erbjuder tre sjönära stugor med fri WiFi i ensamläge med tillhörande båt för fiske. Stugorna hyrs ut veckovis med byte lördag. Vid lågsäsong hyrs de även ut för kortare eller längre tid.
Stugorna är byggda 2000, 2001 och 2012 och har hög standard. Två stugor har 5 bäddar och en stuga har 4 bäddar samt 2 extrabäddar i gäststuga. Varje stuga har stor altan och egen båtplats med grillmöjligheter. I två av stugorna råder djurförbud med tanke på allergiker men i en stuga är familjens hundar också välkomna. Där finns inhägnad rastgård med hundkoja.

Till varje hus hör en bra fiskebåt, minst fyra meter lång med fyra spöhållare. Båtarna är utrustade med driftsäkra och bränslenåla fyrtaktmotorer från 9 till 30 ps. Extrabåt kan hyras vid behov.
Fiskekort och sjökartor kan köpas direkt på plats och du får information om fisket och omgivningarna. Husägarna talar både engelska och tyska. De hyr också ut 3 mountainbikes, 2 cyklar, kanot och kajak.

Från och med 2014 hyr de också ut ett fjärde hus, Liane gård med 5 rum + 2 kök och 12 sängplatser fördelade på två lägenheter. Det ligger 1,2 kilometer från sjön Östra Silen med båt- och badplats. Lägenheten på undervåningen är helt nyrenoverad men båda lägenheterna är modernt utrustade. De hyr endast ut de 2 lägenheterna tillsammans. Huset passar generationsboende, vänfamiljer eller stora sällskap, men även för familjer som vill ha ett rymligt och bekvämt boende under sin semester.

Djur är välkomna till Liane gård och det finns ett inhägnat område på 11 hektar bredvid huset för den som exempelvis önskar träna sin hund. Till Liane gård finns möjlighet att hyra båt mot extra avgift och även cyklar, kanot och kajak. Huset ligger högt med fin utsikt. Det finns gott om vilda djur runt huset, bland annat älg och rådjur. Med skogen nära finns det goda möjligheter att vandra på någon av alla skogsstigarna, samt att plocka bär och svamp efter årstid. Det finns lekplats och grillhus i trädgården.
INFO
Plats
Arrangör
Namn
Sportfiske Östra Silen
Adress
Sillerud
672 95 Årjäng
Kommun: Årjäng
Vägbeskrivning
E18 österut mot Karlstad. Kör cirka 15 kilometer och ta av åt höger mot Svensbyn. Kör cirka 4 kilometer och ta av åt höger mot Liane. Kör drygt 1 kilometer, ägarna bor i andra huset på höger sida. Stugorna ligger 1 till 6 kilometer därifrån och de följer med och visar vägen.
Tillbaka
Årjäng
Besök hemsida
Sjönära boende
Fiske

Priser

Pristyp: Vecka
Pris: 4500 kr
Beskrivning:
Från-pris per hus exklusive båt. Brogärdet, Agnarshuset eller Tjärnshaget
Pristyp: Vecka
Pris: 5500 kr
Beskrivning:
Liane gård
Pristyp: Dygn
Pris: 800 kr
Beskrivning:
Liane gård