Glaskogens Naturreservat

Flicka som fiskar vid ett skogstjärn
Kartläsning vid Dammarna
Vandringsspång över vattnet vid Dammarna
Naturreservatet Glaskogen är en av årets höjdpunkter för dig som gillar friluftsliv, vare sig du är skogsluffare, storfiskare, kanotfrälst eller bara tycker om djur och natur. Området är ett av de vackraste i Värmland och växt- och djurlivet är rikt och omväxlande. Vill du leva vildmarksliv är Glaskogen platsen för dig!

Vandring och kanot

Här sträcker sig milsvida vandrings- och kanotleder för både längre och kortare turer. Här kan du hitta din egen rofyllda sjö att fiska eller bada i. När det är dags att slå läger efter dagens allaupplevelser väntar övernattningsstugan eller vindskyddet med färdig grillplats. Det är ingen risk för trängsel i skogen - reservatet är på hela 28 000 hektar, med cirka 30 mil vandringsleder. Vill du leva vildmarksliv är Glaskogen platsen för dig!

Ett tips innan du drar ut på din utflykt - köp Glaskogskartan!

Med Glaskogskartan hittar du rätt väg till alla vindskydd, stugor, badplatser och andra sevärdheter. Kartan kan du köpa direkt via Stiftelsen Galskogen eller hos någon av våra återförsäljare (listan hittar du på Glaskogens hemsida)

Glaskogskortet

Glaskogskortet ger förmåner vare sig du vill vandra fiska eller paddla kanot är Glaskogskortet ett måste. Kortet kostar inte mycket och finns i två varianter, dels ett för dig som fiskar och dels ett för dig som nyttjar Glaskogens övriga anläggningar såsom stugor, vindskydd, rastplatser och vandringsleder. Köper du båda korten får du bo i övernattningsstugor och vindskydd samt fiska i de flesta vatten inom reservatet med flugspö, spinnspö, pimpel, mete eller agnhåv. Sätten är många! Tänk bara på att fiske i strömmande vatten mellan sjöarna är förbjuden. De olika sjöarna är markerade på Glaskogskartan. Glaskogskortet finns också att köpa direkt via Stiftelsen Galskogen eller hos någon av våra återförsäljare (listan hittar du på Glaskogens hemsida). 

Naturen är en läkande kraft

Relaterade sidor